Viedome - Carefree at home

 

Zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen is de wens van vrijwel alle ouderen. Zij wonen vaak al jaren in dezelfde woning, kennen de omgeving en halen dagelijks hun brood bij de bakker op de hoek. Ook de sociale contacten van ouderen in hun directe omgeving zijn erg belangrijk. Er is dan ook veel voor te zeggen om ouderen te ondersteunen bij hun wens om zo lang mogelijk in hun eigen omgeving te blijven wonen. Met VieDome kunt u ze daarbij helpen.

Communicatie via beeldbellen

Eenvoudig kunnen communiceren met de omgeving is cruciaal om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Beeldbellen is hiervoor ideaal. Met elkaar praten en elkaar tegelijk kunnen zien werkt drempelverlagend en biedt dan ook veel voordelen. Beeldbellen kan met de kinderen, familie of vrienden, maar ook met aangesloten partijen zoals de supermarkt, bank, huisarts, apotheek, bibliotheek en zorgcentrale.

Veiligheid vergroten

Het digitale platform VieDome kan er daadwerkelijk aan bijdragen dat ouderen langer comfortabel, veilig en verantwoord thuis kunnen blijven wonen. Zo biedt VieDome naast beeldbellen uitgebreide mogelijkheden om de veiligheid van ouderen te vergroten. Denk bijvoorbeeld aan inbraakbeveiliging, camerabewaking, video-intercom of het openen van de voordeur met een afstandsbediening.

De zorgvraag centraal

De mogelijkheden van VieDome zijn talrijk en gevarieerd. Als organisatie bepaalt u zelf hoe u het platform inricht, met welke partijen er wordt samengewerkt en welke diensten er worden aangeboden. Het uitgangspunt is dat de techniek de zorgvraag volgt. Niet de techniek is bepalend, maar de zorgvraag van de bewoner. Die kan variëren van het bestellen van een maaltijd of het laten bezorgen van boodschappen tot en met het meten van vitale functies zoals gewicht, hartslag, bloeddruk en bloedsuiker en het versturen van deze data naar zorgverleners.

Innovatieve Diensten dankzij VieDome

Op diverse plaatsen in Nederland wordt VieDome ingezet op een grote schaal. Ongeveer. Diverse zorgcentrales bieden dagelijkse diensten met behulp van de VieDome technologie. Een aantal zorgcentrales zijn vanaf het begin geweest bij de ontwikkeling van zorg op afstand en hebben een belangrijke inbreng gehad in de ontwikkeling van de inhoud van het VieDome concept. VieDome heeft samen met hen innovatieve diensten en technologie voor zorg op afstand ontwikkeld en dit proces loopt tot de dag van vandaag door. Onlangs heeft de meest recente ontwikkeling zijn beslag ge kregen in de VieDome APP voor Windows en Android apparaten.

Voorbeelden van diensten die hebben bewezen zeer succesvol te zijn zijn de Goedemorgen service, welzijn knop, venster op de wereld, mantelzorgondersteuning en de digitale diabetes kaart. Daarnaast worden verschillende andere diensten aangeboden op het gebied van communicatie, service en comfort, informatie en advies en veiligheid.

VieDome heeft zich bewezen als platform waarmee zorg- en welzijnsorganisaties, woningbouwcorporaties, gemeenten en andere dienstverleners op toegankelijke wijze hun diensten kunnen aanbieden aan cliënten en bewoners. VieDome faciliteert het leveren van gemaks-, comfort- en zorgdiensten, zowel vanuit de eigen organisatie als vanuit gezamenlijke initiatieven. Het VieDome platform maakt gebruik van open standaarden waardoor eenvoudig koppelingen kunnen worden gerealiseerd. Zo ontstaat er een open, maar goed beveiligd platform voor zorg-, diensten- en technologieleveranciers. Optimale keuzevrijheid voor bewoners, efficiëntere zorg en extra aandacht voor cliënten staan binnen VieDome steeds centraal.

VieDome is ontwikkeld door Mextal, dat naast de hard- en software ook een belangrijke bijdrage
levert aan de ontwikkeling van nieuwe diensten en concepten.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van VieDome?
Mail naar info@tkhcaresolutions.nl  of bel 040 - 290 75 10

Langer zelfstandig thuis wonen [PDF]

Midden in het leven met BrabantConnect

Viedome caretaker
TKH Care Solutions

TKH Care Solutions   De Tienden 48   Postbus 282   5670 AG Nuenen   T 040 - 290 75 35   E info@tkhcaresolutions.com | disclaimer | privacy